Clicky


Winst Daimler gehalveerd ondanks verkooprecord

Winst Daimler gehalveerd ondanks verkooprecord
23-07-2014 09:47 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Autofabrikant Daimler heeft zijn winst vorig kwartaal ruimschoots zien halveren in vergelijking met vorig jaar. De eigenaar van Mercedes-Benz hield eind juni na het betalen van belasting 2,2 miljard euro over, zo maakte het Duitse bedrijf woensdag bekend. In het tweede kwartaal van vorig jaar resteerde onder de streep nog 4,6 miljard euro.

De winst valt overigens vooral lager uit omdat Daimler vorig jaar flink verdiende bij de verkoop van zijn belang in EADS, het bedrijf achter vliegtuigbouwer Airbus. Zonder eenmalige verdiensten hield de autobouwer juist meer geld over dan in 2013. Het bedrijfsresultaat steeg namelijk met twaalf procent naar 2,5 miljard euro.

Vooral Mercedes droeg flink bij aan de winstgevendheid van Daimler. Het Duitse luxemerk zag zijn bedrijfsresultaat met 35 procent toenemen naar 1,4 miljard euro. Dat resultaat is mede te danken aan de verbeterde verkoop. Mercedes verkocht tussen april en juni bijna 419 duizend auto's, drie procent meer dan vorig jaar.

Mede door de goede resultaten van vlaggenschip Mercedes bereikte Daimler afgelopen kwartaal een verkooprecord. Het bedrijf wist in totaal bijna 629 duizend nieuwe auto's te slijten. Dat leverde een omzet op van 31,5 miljard euro, een toename van zes procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Topman Dieter Zetsche toonde zich in een toelichting tevreden over de resultaten van zijn bedrijf. "We worden steeds winstgevender en onze strategie begint vruchten af te werpen", stelde hij. "De autoverkoop, de omzet en het bedrijfsresultaat zullen ook in de rest van dit jaar significant stijgen."

Foto's

  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics