Clicky


Uitbreiding werkplaats TIP Trailer Services in de Botlek

Uitbreiding  werkplaats TIP Trailer Services in de Botlek
23-07-2014 09:43 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - TIP Trailer Services gaat de workshop services die worden verleend aan de Nieuwesluisweg in de Botlek, flink uitbreiden. Naar verwachting zal de eerste paal in augustus de grond in gaan. Het nieuwe state-of-the-art gebouw zal vóór eind van het jaar volledig operationeel zijn. Het servicepakket wordt uitgebreid en nog completer. Hiermee zal TIP Trailer Services de positie als dé integrated service provider verder versterken.

Het nieuwe gebouw op het bestaande terrein heeft een oppervlakte van rond de 1800m2. Dit is een aanzienlijke vergroting ten opzichte van de bestaande workshop en het aantal werkplekken wordt bijna verdubbeld. De nieuwe workshop beschikt over 14 werkplekken, waarvan er twee zijn voorzien van een nieuw remmenbank die naar de modernste maatstaven is gebouwd. Hiermee kunnen wij een verdubbeling van de huidige APK capaciteit aan. Met twee shifts en langere openingstijden betekent dit voor de klant dat hij een hoog gekwalificeerde service rondom onderhoud en reparatie van trailers kan verwachten en hierdoor weer sneller de weg op kan.

Het ontwerp van het gebouw is compact en efficiënt, waardoor een economische en duurzame bouw mogelijk is. Het nieuwe state-of-the-art pand is voorzien van de meest energiezuinige ketels en modernste isolatiemethoden. Tevens is de nieuwe branch in het pand ondergebracht, waarbij naast de verhuur activiteiten ook een ruimte beschikbaar is voor interne en externe opleidingen.

De compleet nieuwe werkplaats in de Botlek past naadloos in de groeistrategie van TIP Trailer Services. De werkwijze van TIP Trailer Services is een gevolg van een nauwkeurig onderzochte vraag van de klanten. Deze willen in toenemende mate een complete ontzorging. De Botlek vestiging speelt daar helemaal op in.  Meer en meer transportbedrijven zien in dat ze beter af zijn wanneer ze op één plek de benodigde services inkopen. Zeker als deze benodigde services centraal worden aangeboden; dat scheelt heen en weer rijden naar diverse bedrijven en de trailer is hier meteen in één keer klaar.

In het 4de kwartaal zal de verhuizing plaatsvinden en de planning is dat de nieuwe workshop vóór het einde van het jaar volledig operationeel zal zijn.