Clicky


Meer winst voor AkzoNobel ondanks omzetdaling

Meer winst voor AkzoNobel ondanks omzetdaling
23-07-2014 09:39 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal vier procent omzet moeten inleveren vanwege negatieve wisselkoerseffecten. Het verf- en chemieconcern wist wel elf procent meer winst te behalen ten opzichte van vorig jaar. Onder de streep bleef 205 miljoen euro over, meldde het bedrijf woensdag in zijn cijfers.

AkzoNobel schreef over de tweede periode 3,7 miljard euro omzet. De winst steeg doordat in alle drie de bedrijfsonderdelen meer producten verkocht dan vorig jaar.

De divisie Decorative Paint verkocht drie procent meer, voornamelijk door aantrekkende vraag in Azië en Europa. De omzet daalde daar wel door de verkoop van een bedrijfsonderdeel en de effecten van de relatief dure euro.

Bij de Performance Coatings steeg de verkoop een procent en het bedrijfsresultaat met negen procent. De omzet kwam juist twee procent lager uit.

De chemieafdeling Specialty Chemicals profiteerde van betere marktomstandigheden. De verkoop trok hier aan met vier procent, maar ook hier haalde AkzoNobel minder omzet.

Door de resultaten heeft AkzoNobel er vertrouwen in de doelstellingen te halen. Wel verwacht het bedrijf dit jaar te moeten opereren in een 'aanhoudend fragiel economisch klimaat'. (Novum)