Clicky


Rutte: er is heel heel veel verdriet

Rutte: er is heel heel veel verdriet
21-07-2014 19:21 | Binnenland | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN- De bijeenkomst met de nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne was ronduit indrukwekkend. "Er is heel, heel veel verdriet", zei premier Mark Rutte (VVD) maandagmiddag na afloop van de bijeenkomst in Nieuwegein.

De premier zei nabestaanden gesproken te hebben die soms 'drie, vier mensen tegelijk' hebben verloren. "Het was buitengewoon aangrijpend."

De premier zei benadrukt te hebben dat de slachtoffers niet alleen staan. "Heel Nederland voelt hun woede. Heel Nederland voelt hun diepe verdriet. Heel Nederland staat om alle nabestaanden heen."

Tegelijkertijd zei Rutte dat de bijeenkomst, waar zo'n duizend nabestaanden op af waren af gekomen, gebruikt was om meer praktische zaken te bespreken. Zo is de rol van de familierechercheurs besproken. Ook beantwoordden Rutte zo goed en kwaad als het ging alle vragen van de nabestaanden.

Bij de crash van het toestel van Malaysia Airlines afgelopen donderdag kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 193 Nederlanders. Voor de nabestaanden van deze slachtoffers werd een besloten informatiebijeenkomst georganiseerd.

Familierechercheurs en hulpverleners van Slachtofferhulp Nederland boden een luisterend oor, maar bespraken ook praktische problemen zoals het stopzetten van bijvoorbeeld verzekeringen en de hypotheek. Naast Rutte, waren ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima en leden van het kabinet aanwezig. (Novum)