Clicky


Lichamen om 18.00 uur naar Charkov

Lichamen om 18.00 uur naar Charkov
21-07-2014 16:55 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De koeltrein met meer dan 250 lichamen van de slachtoffers van de neergestorte vlucht MH17 vertrekt maandag om 18.00 uur Nederlandse tijd naar Charkov. Dat heeft de Oekraïense vicepremier Volodymyr Grojsman gezegd op een persconferentie in Kiev. De lichamen worden dan zo snel mogelijk naar Nederland gebracht.

In Nederland zal de identificatie van de lichamen plaatsvinden. Alle 282 tot nu toe geborgen lichamen en de gevonden lichaamsdelen zouden nu aan boord van de trein zijn. Eerder maandag werden al enkele wagons verzegeld onder toezicht van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en Nederlandse forensische experts.



Lang was onduidelijk wanneer de koeltrein die sinds zondag op het station van Torez staat mocht vertrekken en waar de trein naartoe zou gaan. Charkov ligt driehonderd kilometer van Torez, buiten het door de pro-Russische separatisten gecontroleerde gebied.

Bij de crash van het waarschijnlijk neergeschoten toestel kwamen alle 298 inzittenden om het leven. 193 van hen hadden de Nederlandse nationaliteit. (Novum)