Clicky


'Einde Malaysia Airlines nog niet in zicht'

'Einde Malaysia Airlines nog niet in zicht'
21-07-2014 10:27 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Malaysia Airlines denkt niet dat de vliegramp met de MH17 van donderdag in Oekraïne het einde van de luchtvaartmaatschappij betekent. "Mensen zien dat het niet onze schuld was", zegt commercieel directeur Hugh Dunleavy maandag in een interview met Het Financieele Dagblad.

Dunleavy denkt dat de gevolgen voor de luchtvaartmaatschappij 'beperkt lijken', zeker ten opzichte van het vorige vliegdrama in maart, waar vlucht MH370 verdween en nog steeds niet is teruggevonden. Toen daalde het aantal boekingen fors, wat een forse impact op de omzetten van het bedrijf had. Volgens Dunleavy kwam dat met name doordat Malaysia Airlines even geen reclame maakte. Ook na de ramp van donderdag werden de marketingactiviteiten stilgelegd.

De financiële situatie van de luchtvaartmaatschappij zag er ook voor de twee vliegrampen slecht uit. Eind vorig jaar zat Malaysia Airlines met een schuld van 2,6 miljard euro. In het eerste kwartaal werd nog eens 102 miljoen euro verlies geleden.

De maatschappij draait al jaren verlies, maar was volgens Dunleavy juist aan een inhaalslag bezig door investeringen van onder meer de overheid van Maleisië. "Doordat we MH370 zijn kwijtgeraakt, kreeg de hervorming een urgentie die er daarvoor niet was. De laatste ramp zal de urgentie alleen maar vergroten", zegt hij hoopvol in de krant. (Novum)