Clicky


Lotto wordt nieuwe sponsor Belkin-ploeg

Lotto wordt nieuwe sponsor Belkin-ploeg
21-07-2014 10:19 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Lotto wordt vrijwel zeker de nieuwe hoofdsponsor van wielerploeg Belkin. Dat bevestigt teambaas Richard Plugge maandag in De Telegraaf. "Er wordt nu nog gewerkt aan de laatste details. Wanneer de handtekeningen definitief gezet zijn, en dat ziet er nu heel goed uit, dan is dat zeker heel goed nieuws voor onze wielerploeg maar ook voor het Nederlandse wielrennen."

De nieuwe sponsordeal is uniek. Lotto neemt namelijk deze winter ook het hoofdsponsorschap van de Brandloyalty-schaatsploeg over. Sven Kramer rijdt dan voor de ploeg van Jac Orie. Brandloyalty blijft als tweede sponsor actief en gaat dat ook voor de schaatsploeg, die dezelfde uitstraling krijgt, doen. Feitelijk ontstaat zo een gecombineerde ploeg waarvan de beide delen zowel op organisatorisch en logistiek vlak, maar ook op sporttechnisch vlak samenwerken.

De toetreding van Lotto en Brandloyalty betekent de redding voor de Belkin-ploeg. Die kreeg op 17 juni van de Amerikaanse sponsor te horen dat de geldkraan aan het einde van dit seizoen dicht gaat in plaats van eind volgend jaar. "Met dit plan waren we al deels bezig voordat bekend werd dat Belkin stopte, maar het is pas half juni echt concreet geworden", meldt Plugge.

Er is nog wel een klein gat op de begroting van de wielerploeg, schrijft de krant. Daarvoor is nu echter de tijd om een derde sponsor te vinden. (Novum)