Clicky


Grote brand Oldenzaal beschadigt drie appartementen

Grote brand Oldenzaal beschadigt drie appartementen
21-07-2014 09:17 | Binnenland | auteur De Redactie

OLDENZAAL - Door een grote brand in Oldenzaal zijn zondagnacht drie appartementen onbewoonbaar geworden. Het vuur was uitgebroken in een van de woningen. Twee bewoners zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, omdat zij te veel rook hadden ingeademd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, meldt de brandweer.

Brandweerlieden werden rond 01.30 uur opgeroepen voor de brand aan de Ganzenmarkt. Op de begane grond van een appartement bleek vuur te woeden. Uit voorzorg werden daarop alle veertien woningen in het appartementencomplex ontruimd.

De bewoners van het appartement waar de brand was uitgebroken, moesten met een ambulance naar een ziekenhuis worden gebracht. Ze maken het goed en hebben het ziekenhuis weer verlaten. Rond 02.30 uur was het vuur onder controle en kon het sein brandmeester worden gegeven.

Het appartement waar de brand is ontstaan, heeft veel brandschade opgelopen en is voorlopig onbewoonbaar. Twee bovengelegen appartementen hebben veel rookschade en de bewoners daarvan kunnen voorlopig ook niet terug. De bewoners van de overige elf appartementen mochten tegen 04.00 uur weer naar hun woningen. (Novum)