Clicky


Tientallen doden bij tankaanval op Gaza-Stad

Tientallen doden bij tankaanval op Gaza-Stad
20-07-2014 13:01 | Buitenland | auteur De Redactie

GAZA-STAD - Bij een aanval van het Israëlische leger met tanks op een buurt in Gaza-Stad zijn zondag zeker dertig mensen om het leven gekomen. Dat hebben gezondheidsmedewerkers gemeld. Honderden mensen sloegen in paniek op de vlucht.

Onder de vluchtenden was een vrouw in een rolstoel die met een witte vlag zwaaide. Sommige van de inwoners van Shijaiyah melden dat er doden en gewonden op straat liggen, maar dat het voor ambulances onmogelijk is om het gebied te bereiken. Mogelijk liggen nog vijf lichamen bedolven onder het puin van ingestorte woningen.

"Van 0.30 uur tot 4.00 waren hevige bombardementen overal te horen", aldus inwoner Jawad Hassanain. "We roken de geur van brand en dood."

Tientallen gewonden werden in alle haast naar de eerste hulp gebracht, die de toestroom van patiënten nauwelijks aankan. Geschokte ouders liepen binnen met kinderen die door granaatsplinters waren geraakt. Sommige gewonden moesten op matrassen in de wachtruimte worden behandeld.

Israël maakte eerder zondagochtend bekend dat het zijn grondoffensief in de Gazastrook heeft uitgebreid. De troepen moeten de tunnels vernietigen die militanten gebruiken om Israël binnen te dringen. Zaterdag werden ook al tientallen tunnels gesloopt.

Sinds het begin van het offensief bijna twee weken geleden zijn ongeveer 380 Palestijnen gedood en zo'n 2700 gewond geraakt. Een vierde van de slachtoffers viel tijdens het grondoffensief dat donderdag werd gelanceerd. Aan Israëlische zijde vielen tot nu toe zeven doden, onder wie twee burgers. (Novum/AP)