Clicky


Dode man aangetroffen in woning Purmerend

Dode man aangetroffen in woning Purmerend
20-07-2014 12:58 | Binnenland | auteur De Redactie

PURMEREND - De politie heeft zaterdagnacht in Purmerend een dode man gevonden in een woning nadat een melding was binnengekomen van iemand die onwel was geworden. In het huis werd bovendien een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

De doodsoorzaak van het slachtoffer moet nog onderzocht worden, maar de politie houdt er ernstig rekening mee dat de man is komen te overlijden door een combinatie van het warme weer en de stoffen van drugs die in de lucht hingen.

Een woordvoerder spreekt tegen dat in de woning aan de Donaulaan een drugslab is aangetroffen. "Zo lijkt het niet. Wel is een behoorlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen." Om hoeveel en welke soort drugs het gaat, wil ze echter niet zeggen.

Ook hulpverleners werden onwel van de lucht die in de woning hing. Aangrenzende woningen zijn daarop ontruimd en de straat werd afgezet. Volgens de woordvoerder was er veel commotie op straat en is er nog een vrouw aangehouden die het werk van de hulpverleners belemmerde.

Sinds 10.15 uur zondagochtend kunnen omwonenden weer in hun huizen. Het pand waar het stoffelijk overschot en de drugs zijn aangetroffen, wordt nog bewaakt. Een specialistisch bedrijf gaat het pand later op de dag ontruimen.