Clicky


Speciale website voor nabestaanden

Speciale website voor nabestaanden
19-07-2014 18:29 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Nabestaanden van de vliegramp in het oosten van Oekraïne kunnen sinds zaterdag terecht op een speciale website. Ook onder anderen ouders van kinderen die klasgenoten zijn kwijtgeraakt, leraren en trainers van sportclubs kunnen op vliegrampoekraine.nl terecht. Aan een besloten forum voor nabestaanden wordt nog gewerkt.

Bij het opzetten van de website is gebruikgemaakt van de ervaring die werd opgedaan met een soortgelijke site na de crash van een Libisch toestel bij Tripoli in 2010. Daarbij kwamen meer dan zeventig Nederlanders om het leven. De website is opgezet door Slachtofferhulp Nederland en Impact, een adviesorganisatie gespecialiseerd in psychosociale zorg en veiligheid.



Op het besloten deel van de website dat over een kleine week actief moet worden, kunnen nabestaanden met elkaar en met hulpverleners in contact komen. Het forum is nog niet beschikbaar omdat zeker moet zijn dat alleen directe nabestaanden toegang krijgen.

Bij Slachtofferhulp Nederland kunnen zaterdag en zondag tussen 09.00 en 17.00 nabestaanden en andere betrokkenen terecht met vragen die bij hen leven over de ramp. Normaal gesproken is dat telefoonnummer alleen op werkdagen bereikbaar. (Novum)