Clicky


Vrachtwagenchauffeuse houdt vierdaagse 'bedevaartstocht' voor goede cao

Vrachtwagenchauffeuse houdt vierdaagse 'bedevaartstocht' voor goede cao
18-07-2014 18:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

HANK - Na het lopen van de Nijmeegse vierdaagse, vertrekt Harmke van der Werf aanstaande dinsdag per voet van Hank naar werkgeversorganisatie TLN (Transport en Logistiek Nederland) in Zoetermeer, waar ze vrijdagochtend aankomt.  De vrachtwagenchauffeuse is boos dat zij en haar 140 duizend collega’s, werkzaam in de Transport en Logistiek al een half jaar geen cao hebben.

Harmke: “We willen gewoon een goede cao en een fatsoenlijke loonsverhoging. Uit een recente arbeidsvoorwaardenvergelijking van de vakbond blijkt duidelijk dat bij onze cao sprake is van jarenlang achterstallig onderhoud. Maar TLN weigert ons tegemoet te komen. Daarom kom ik in beweging, nu de werkgevers nog!”

Bedevaart

Stilletjes zal de tocht naar Zoetermeer niet verlopen. De actietrucks van de vakbond rijden mee. Gedurende  haar voettocht zullen collega’s aan- en afhaken.

Vrijdag rond 11:30 uur hoopt de vrachtwagenchauffeuse bij TLN in Zoetermeer aan te komen. “Ik ga de werkgevers ons eisenpakket voor de cao-onderhandelingen overhandigen samen met een noveenkaars in de hoop dat, voordat deze kaars is opgebrand het cao-overleg is hervat.”

“Drie procent erbij betekent koopkrachtbehoud”

Werkgeversorganisaties in Transport en Logistiek weigeren al maanden te onderhandelen over een nieuwe cao. Inmiddels werken alle 140.000 werknemers zes maanden zonder cao. “Werknemers eisen een einde aan de moordende concurrentie op arbeidsvoorwaarden over hun rug. Iedereen heeft last van keiharde concurrentie en dalende marges. Maar je kunt die lasten niet eenzijdig op werknemers blijven afwentelen”, legt cao-onderhandelaar Egon Groen van FNV Bondgenoten uit.