Clicky


Fractie meer goederen overgeslagen in Rotterdam

Fractie meer goederen overgeslagen in Rotterdam
18-07-2014 10:52 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De haven van Rotterdam heeft in eerste halfjaar nauwelijks meer goederen overgeslagen dan in de eerste zes maanden van 2013. De totale overslag groeide met 0,6 procent. De omzet nam toe met 8,6 miljoen euro, terwijl de winst met 1,8 miljoen euro steeg. Dat heeft het Havenbedrijf Rotterdam vrijdag gemeld.

De winst over de periode werd deels gedrukt door afschrijvingen en rentelasten voor de haven. De investeringen komen dit jaar bovendien lager uit dan vorig jaar. Het Havenbedrijf verwacht 203 miljoen euro te investeren, tegen 263 miljoen euro vorig jaar. Daarmee liggen de investeringen weer op het niveau van voor de aanleg van Maasvlakte 2.



De matige groei in overslag was met name te wijten aan het eerste kwartaal, toen de overslag met 0,2 procent afnam. Over heel het jaar wordt een groei van ongeveer een procent verwacht.

In de haven werd 3,3 procent meer ruwe olie overgeslagen en 9,5 procent meer kolen. Minerale olieproducten gingen juist 13,5 procent minder vaak door de haven. (Novum)