Clicky


Gewonde en ravage na ongeluk tussen trein en vrachtwagen in Ruurlo

Gewonde en ravage na ongeluk tussen trein en vrachtwagen in Ruurlo [+foto]
16-07-2014 22:27 | Ongevallen | auteur De Redactie

RUURLO - Bij een ongeluk tussen een passagierstrein en een vrachtwagen is woensdagavond 16 juli een flinke ravage ontstaan.

Het ongeluk gebeurde op de Dekkersweg in het buitengebied van Ruurlo. Bij het ongeluk raakte slechts één persoon lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 20:10 uur. Een vrachtwagenchauffeur was met zijn vrachtwagen met aanhanger aan het steken omdat hij net over het spoor de bocht niet kon krijgen. Net op dat moment kwam er een trein aan die in de richting van Vorden reed.

Omdat een botsing niet voorkomen kon worden, reed de trein dwars door de vrachtwagen heen. Nadat de trein door de vrachtwagen was gereden belandde een groot deel van de lading, voornamelijk friet, over het spoor en in de berm.

Een deel van de vrachtwagen bleef aan de voorkant van de trein hangen.

Eén persoon raakte na de klap slechts lichtgewond. Deze liep wat snijdwonden op. De overige 35 inzittenden van de trein en de vrachtwagenchauffeur kwamen met de schrik vrij.

De spoorwegpolitie en ProRail stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. Het treinverkeer in en rondom Ruurlo blijft de komende uren gestremd.

©Foto: GinoPress