Clicky


Chep lanceert nieuw model kunststof kwartpallets

Chep lanceert nieuw model kunststof kwartpallets
16-07-2014 10:08 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MECHELEN(B) - CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpooling, lanceert een nieuw model kunststof kwartpallets. Sinds begin juli 2014 kunnen meer dan 1400 klanten in Duitsland gebruikmaken van deze nieuwe pallets. Dit nieuwe product is CHEP's antwoord op de vraag van klanten naar duurzame besparingen, meer efficiëntie en afvalvermindering. CHEP verwacht deze oplossing in de toekomst uit te breiden naar andere landen zoals Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Polen.

De nieuwe kwartpallets van CHEP (P0604B) meten 600 bij 400 mm en zijn een vervanging voor de bestaande kwartpallet (P0604A) die meer dan 20 jaar geleden op de markt kwam. Het nieuwe model is beter te stapelen, uiterst stabiel en eenvoudig in gebruik. Daarnaast is de pallet steviger en sneller te bevestigen aan de golfkartonnen promotiedisplays van klanten.

Het nieuwe model kwartpallets van CHEP is intensief en uitvoerig getest door onafhankelijke instellingen (waaronder het Duitse Fraunhofer-instituut) en gecertificeerd volgens de GS-norm. Dr. Volker Lange, Hoofd Verpakking en Logistiek bij het Fraunhofer-instituut, vertelt: "Fraunhofer IML heeft in het lab voor verpakkingen de nieuwe kwartpallet van CHEP uitvoerig op zijn robuustheid getest. Uit de tests blijkt dat het nieuwe ontwerp statisch, dynamisch en weersbestendig stabiel is. We herhalen elk test ruim dertig keer zodat de resultaten statistisch zijn gewaarborgd."

De P0604B-pallet is met zijn 1,9 kg lichter dan de bestaande pallet, die 2,1 kg weegt. Het vorige model kwartpallet heeft een maximale stapelhoogte van dertig. De nieuwe pallet heeft een kleinere stapelhoogte, waardoor deze in een vrachtauto tot 36 hoog gestapeld kan worden. Dat staat gelijk aan een ruimtebesparing van 20 procent. Hierdoor gaan er minder vrachtauto's de weg op en wordt de CO2-uitstoot teruggedrongen. De P0604B zal een gecertificeerd Carbon Neutral Product zijn, wat betekent dat de reeds verminderde CO2-uitstoot van de nieuwe pallet volledig wordt gecompenseerd door middel van herbebossing projecten. 

Christophe Campe, Vice President en Country General Manager voor CHEP’s Duitse palletactiviteiten: “CHEP kenmerkt zich door producten van hoge kwaliteit, innovatie, ons unieke netwerk en uitstekende klantenservice. We streven er voortdurend naar om onze klanttevredenheid steeds verder te verbeteren. Dit doen we door optimaal te presteren bij leveringen en ophalingen, en door een stabiele cost to serve na te streven. De lancering van de nieuwe kwartpallet in Duitsland versterkt ons bewezen track record als wereldleider op het gebied van pallet- en containerpooling. Duitsland is een strategisch belangrijke markt, niet alleen voor CHEP maar voor de gehele Europese logistieke keten.”

CHEP organiseerde in zeven Europese landen waaronder Spanje, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Centraal- en Oost-Europa 'Last Mile Solutions' workshops om de behoefte aan een nieuw kwartpalletontwerp in kaart te brengen. Hier waren fabrikanten, retailers en logistieke dienstverleners voor uitgenodigd, waarmee elke sector in de industrie was vertegenwoordigd. De workshops dienden om inefficiënties in de “laatste mijl” van de logistieke keten te identificeren, een fase die tot 65 procent van de logistieke kosten vertegenwoordigt. Deze zijn voornamelijk toe te schrijven aan de grote hoeveelheid verschillende platforms en de benodigde inspanning om schappen aan te vullen.

Het definitieve P0604B-ontwerp kwam over een periode van 18 maanden tot stand in het CHEP Innovation Centre in Orlando, Florida, op basis van interne en externe expertise en in samenwerking met belangrijke gebruikers. CHEP ontving positieve feedback na een pre-launch proef, uitgevoerd in Duitsland met 75 klanten en partners zoals fabrikanten, retailers, displayproducenten, verpakkingsbedrijven en logistieke dienstverleners.