Clicky


Werknemers Nippon Express overwegen actie

Werknemers Nippon Express overwegen actie
15-07-2014 12:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Marcel van der Voort

AMSTELVEEN - "Er is onrust onder de logistieke werknemers van Nippon Express Amstelveen en Schiphol", meldt bestuurder Reinier Stroo van FNV Bondgenoten.

"Het bedrijf heeft voor de komende jaren het werk van Cannon binnengehaald. Maar moet hiervoor gaan verhuizen naar de Maasvlakte."

"Daar zijn de werknemers niet blij mee, want 100 moeten gaan reizen van de regio Amsterdam naar die Maasvlakt. Daar wordt een nieuwe vestiging gebouwd." Dat is bijna gereed. Ook de medewerkers van de vestiging Bosperusstraat 10 op de Maasvlakte zouden er naartoe verhuizen.

Ruim onvoldoende

"Ze willen een sociaal plan. Nippon Express heeft dat opgesteld, maar de werknemers vinden dat ruim onvoldoende. Ze willen dat de vakbond een sociaal plan voorstelt", maar daar reageert de directie van Nippon Express niet op.

"Dit verloopt niet goed. En ik vrees dat er acties komen als het bedrijf niet over de brug komt. Niet iedereen heeft een auto. En als een orderpicker bijvoorbeeld wel een auto heeft kan die met zijn salaris niet de reiskosten betalen. Het bedrijf biedt in het begin wel een vergoeding aan, maar die verdwijnt na een tijd.” Terwijl de kosten voor de werknemers blijven.

Onder druk

"Bovendien hebben de medewerkers het gevoel dat ze onder druk worden gezet. Dat de directie hoopt dat ze na verloop van tijd uit zichzelf weggaan. En ondertussen nieuwe krachten uit de regio Rotterdam zijn ingewerkt", besluit Stroo.

Bij Nippon Express was niemand bereikbaar voor een reactie.