Clicky


Nieuwe DAF CF voor Van der Putten metaal- en glasrecycling

Nieuwe DAF CF voor Van der Putten metaal- en glasrecycling
09-07-2014 18:20 | DAF | auteur De Redactie

DEN BOSCH - De onlangs afgeleverde DAF CF 410 FAS aan Van der Putten B.V. maakt het gezegde: “Eéns een DAF altijd een DAF”, meer dan waar. De door Van Hooft Bedrijfswagen aan inmiddels de vierde generatie geleverde nieuwe DAF CF is voorzien van koplampen met de geavanceerde LED-technologie voor de grootste lichtopbrengst en de Day Time Running Lights beschermd door een gegalvaniseerde stalen bumper. Uitgevoerd met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, een handgeschakelde versnellingsbak, een 9 tons voor- en luchtgeveerde achterassen, is de DAF CF hét nieuwe ‘gezicht’ van Van der Putten.

De super Air Alcantara lederen chauffeursstoel, airconditioning en standkachel, het Vehicle Stability Control (VSC) tegen scharen en kantelen en de DAF Driver Performance Assistant (DPA), bieden daarnaast ook de ideale werkomgeving. De DAF is voorzien van een container haakarm systeem geleverd door Kluitmans in Berkel-Enschot. De nieuwe DAF CF wordt vooral ingezet binnen de Benelux, waar deze, meestal maximaal beladen en met aanhangwagen, dankzij de het lage eigen gewicht van de CF niet boven de 33 ton netto komt.

Met 11 zeer gemotiveerde medewerkers en met meer dan 70 jaar ervaring in het inzamelen en verwerken van Ferro- & Non Ferrometalen en glas, is Van der Putten Metaal- en glasrecycling dé onderneming, die zich hierin heeft gespecialiseerd voor de groot industrie. Alle binnenkomende goederen worden afgestort op een vloeistofdichte vloer (cur-Pbv gekeurd) en door de opgeleide en gecertificeerde medewerkers gecontroleerd op verontreinigingen.

Tevens zijn er op de los- en laadlocatie radioactiviteit detectoren aangebracht. Met het Track en Trace systeem kunnen de klanten het totale verwerkingsproces volgen en weten zij exact waar de goederen zich bevinden. Van der Putten beschikt over ruim 450 containers van 1 tot 40 m3, en beschikt vanzelfsprekend over de benodigde milieuvergunningen en certificaten, welke wettelijk zijn voorgeschreven zoals: ISO 9001, VCA en VHIB.

Van der Putten heeft een geweldige samenwerking met Van Hooft Bedrijfswagen. “Als je al zo lang met de dealer samenwerkt, dan spreekt het vanzelf dat de samenwerking meer dan uitstekend is”, zegt Frank van der Putten. “De DAF’s zijn geweldig en onze dealer Van Hooft is dat ook. Het onderhoud aan de voertuigen wordt door onze dealer verzorgd”.