Clicky


STC-Group breidt uit met onderzoek- en adviestak: STC-NESTRA

STC-Group breidt uit met onderzoek- en adviestak: STC-NESTRA
08-07-2014 12:53 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Op 1 juli jl. is STC-NESTRA B.V. officieel van start gegaan. STC-NESTRA richt zich binnen de STC-Group op hoogwaardig advies en toegepast onderzoek op het gebied van duurzaam transport en logistiek. De organisatie werkt in opdracht van publieke en private organisaties in binnen- en buitenland zoals ministeries, de Europese Commissie, Asian Development Bank, de Wereldbank, bedrijven en brancheorganisaties.

NESTRA staat voor Netherlands Expert Group for Sustainable Transport and Logistics. STC-NESTRA zorgt voor synergie en maakt daarbij gebruik van de binnen de STC-Group beschikbare expertise, capaciteit en het netwerk. Het team van STC-NESTRA bestaat uit vier ervaren experts op het gebied van duurzaam transport en logistiek: René Meeuws, Harrie de Leijer, Sandra van Putten, Martin Quispel en Albert Bos (algemeen directeur).

Dit team beschikt over expertise op het gebied van binnenvaart, multimodaal transport en transport- en handelsbevordering. Het team van STC-NESTRA beschikt daarnaast over ruime ervaring op het gebied van de volgende activiteiten:

Versterking, ontwikkeling en evaluatie van overheids- en sectorbeleid, wet- en regelgeving en publiek-private samenwerking ten aanzien van transport en logistiek;

Kennisoverdracht, ontwikkeling en versterking van de transportsector en de logistieke sector binnen en buiten Europa. De leden van het team hebben veel projecten uitgevoerd in Centraal-Europa en Oost-Europa, Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Afrika;

Projectmanagement voor internationale consortia voor de uitvoering van adviesopdrachten, R&D-projecten, handelsmissies en trainingsprojecten.