Clicky


Fusie tussen VerkeersOpleidingen Zuid en Transportopleidingen Zuid-Nederland

Fusie tussen VerkeersOpleidingen Zuid en Transportopleidingen Zuid-Nederland
03-07-2014 12:54 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VENLO - VerkeersOpleidingen Zuid (VOZ) en Transportopleidingen Zuid-Nederland (TZN Venlo) hebben officieel hun handen ineengeslagen. Beide bedrijven werkten al langere tijd samen, maar hebben dit nu middels één gezamenlijk opgezette organisatie bekrachtigd; Vervoerscollege Venlo. Het nieuwe bedrijf biedt werk aan 19 vaste medewerkers en heeft aanvullend een flexibele schil van gekwalificeerde instructeurs en partners, die gezamenlijk zorgdragen voor een omzet van 1,5 miljoen euro per jaar. Voor klanten en relaties verandert er niets, buiten het voordeel dat door de samenwerking een full-service pakket en één aanspreekpunt geboden wordt. Beide fusiebedrijven blijven voorlopig ook nog onder de eigen naam opereren.

Uitgebreid dienstenpakket

Door de samenwerking ontstaat er een totaal dienstverlener voor het opleiden en bijscholen van beroepschauffeurs en logistieke medewerkers. Vervoerscollege Venlo heeft door de fusie van beide opleiders diverse rij-opleidingen, bij- en nascholingscursussen, rijvaardigheidstrainingen voor beroepsgoederen- en beroepspersonenchauffeurs en opleidingen en nascholing voor logistieke medewerkers in huis. Ook worden er specifieke opleidingen voor publieke diensten aangeboden, zoals Brandweer en Ambulancediensten. De klant heeft zodoende één aanspreekpunt voor het opleiden van chauffeurs tot en met het continu bijscholen van logistieke medewerkers.

Samenwerking voor gemak en efficiency klant

Vervoerscollege Venlo ontzorgt de klant met de administratie van de Code 95 verplichting en overige bevoegdheden (rijbewijs, chauffeurskaart, ADR, VCA). Via een digitale cockpit  wordt de klant 24 uur per dag inzicht en overzicht geboden, krijgt deze meldingen van noodzakelijke bijscholing van medewerkers en is een training vervolgens direct en eenvoudig in te plannen. Daarnaast heeft Vervoerscollege Venlo een uitgebreid wagenpark, twee trainingslocaties, een trainingsbaan en een gecertificeerde hal voor logistieke opleidingen, zodat snel ingespeeld kan worden op de behoefte van de klant. Bovendien is het mogelijk opleidingen te verzorgen op locatie van klanten. De Simutruck biedt hiervoor uitkomst; een verplaatsbare rij-simulator waarin weers- en wegomstandigheden worden nagebootst.

Dé route naar logistieke professionals

Door de combinatie van vele diensten en goede faciliteiten is Vervoerscollege Venlo dé opleidingspartner voor (logistieke) bedrijven in Zuid-Nederland. Vervoerscollege Venlo garandeert excellente chauffeurs en logistieke medewerkers door een intensieve afstemming op de marktbehoefte en een continue focus op vernieuwing en verbetering van haar dienstenportfolio. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking aangegaan met onderwijsinstellingen en overheden om de logistieke sector nu én in de toekomst te voorzien van gekwalificeerd personeel.