Clicky


Design van nieuwe Renault Trucks T wint prijzen

Design van nieuwe Renault Trucks T wint prijzen
01-07-2014 19:54 | Renault | auteur De Redactie

Het ontwerp van de nieuwe Renault Trucks T heeft onlangs twee belangrijke design prijzen gewonnen in Italië en Groot-Brittannië. Het nieuwe Renault Trucks gamma werd in juni 2013 geïntroduceerd. Het ontwerp laat een stilistische evolutie zien en focust vooral op energie efficiency.

In Italië werd Hervé Bertrand, Design Directeur Renault Trucks, door het magazine Il Mondo dei trasporti uitgeroepen tot ‘Man van het jaar 2014’. Het is de eerste keer dat de jury die bestaat uit professionals uit de transportwereld kiest voor een designer. “Bij het ontwerp van de nieuwe Renault Trucks T zijn we beïnvloed door onze klanten. Het design is aerodynamisch en staat ten dienste van de klant en zijn focus op brandstofbesparing. Verschillende klanten hebben hun goedkeuring over het design al kenbaar gemaakt” verklaart design directeur Hervé Betrand.

In Groot-Brittannië werd de Renault Trucks T beloond tot de prestigieuze British Design & Art Direction (D&AD). De missie van D&AD is uitzonderlijke mondiale realisaties op het gebied van design te belonen en te promoten. Hervé Bertrand mocht dan ook een trofee, een  “slice” in ontvangst nemen.