Clicky


System Alliance Europe wordt lid van het EcoTransitIT World Initiative

System Alliance Europe wordt lid van het EcoTransitIT World Initiative
01-07-2014 09:30 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

System Alliance Europe kan door de samenwerking met EcoTransitIT World Initiative (EWI) niet alleen haar wegtransportpartners een individuele CO₂-berekening middels parameters aanbieden, maar ook haar partners met  zendingen via spoor, of met lucht- en zeevracht. Ook zij kunnen een berekening ontvangen die op betrouwbare wijze wordt berekend.

Op maat gemaakte interface

Voor de specifieke wensen van elke partner van System Alliance Europe wordt een op maat gemaakte interface gerealiseerd. Op deze manier kan een bedrijfsdatabase efficiënt worden gevuld met alle relevante informatie voor de vaststelling van specifieke milieuverklaringen, regionale vervuiling en over emissieverslagen.

‘Met ons lidmaatschap binnen de EWI kunnen wij de berekeningsmethoden voor milieu-emissies optimaliseren. Met deze actieve medewerking benadrukken wij het belang van duurzaam vervoer', zegt Uwe Meyer, CEO van System Alliance Europe.

Ralph Anthes, projectmanager bij EWI: 'Met deze samenwerking bieden wij de partners van System Alliance Europe een gelegenheid om het algemeen aanvaarde berekeningsmodel volgens DIN EN 16258 van EWI te gebruiken. Buiten dat verhogen wij hierdoor onze bekendheid en tevens de aanvaarding van onze resultaten.’ 

EcoTransIT

Het initiatief EcoTransIT is een onafhankelijk platform gedreven door de industrie en voor logistieke dienstverleners, vervoerders en verladers. Het doel is het ontwikkelen en onderhouden van een Europese tool en methodologie voor het berekenen van CO₂-uitstoot en de effecten op het milieu binnen de transport sector. EWI beoogt ook samen te werken met niet-gouvernementele organisaties, onderzoeksinstellingen en andere initiatieven binnen de logistieke sector.