Clicky


Burgemeester wil rust voor families Kris en Lisanne

Burgemeester wil rust voor families Kris en Lisanne
24-06-2014 13:14 | Binnenland | auteur De Redactie

AMERSFOORT - Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius is geschokt door de ontwikkelingen rond vermiste Amersfoortse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon. Hij vraagt dinsdag in een verklaring om de families met rust te laten. De CDA'er vindt dat ze de ruimte moeten krijgen om alles in besloten kring te verwerken.

Bolsius noemt de situatie 'hartverscheurend'. "Het is een onwerkelijkheid die een bovenmenselijk incasseringsvermogen vergt van de ouders, familieleden en vrienden van Kris en Lisanne", zegt hij. "Zij blijven geconfronteerd met vele vragen, onzekerheden, verdriet en verlies. Het nieuws over allebei onze stadsgenoten grijpt ons en laat ons niet meer los."

Maandag wees dna-onderzoek uit dat weefsel dat donderdag in Panama werd aangetroffen van Froon is. Over het lot van Kremers is nog onduidelijkheid. Er lopen nog onderzoeken. Ondertussen wordt in de jungle verder gezocht naar sporen.

Elf dagen geleden werd in de jungle in de provincie Bocas del Toro een rugzak met bezittingen van de vrouwen gevonden. De vindplaats van de rugzak is acht uur lopen vanaf het plaatsje Boquete waar Froon en Kremers op 1 april voor het laatst werden gezien. (Novum)