Clicky


Fijan & Mostert International BV failliet verklaard

Fijan & Mostert International BV failliet verklaard
13-06-2014 13:36 | Faillissementen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Voor de rechtbank van Den Haag is dinsdag 10 juni Fijan & Mostert International BV failliet verklaard.

De precieze oorzaak van het faillissement is op dit moment nog niet bekend. De curator was vrijdagmiddag niet in de gelegenheid om verdere toelichting te geven op het faillissement.

Het is al langere tijd bekend dat het transportbedrijf uit Zevenhuizen in de problemen verkeerd. Op 13 maart van dit jaar meldde Transport Online deze problemen. Chauffeurs hadden zich toen tot de redactie gewend omdat er problemen waren ontstaan.

Thomas Moster wilde toen verder geen tekst en uitleg geven en beloofde er in een later stadium op terug te komen, dat heeft hij echter nooit gedaan.

Volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel werken er bij het bedrijf rond de 15 werknemers.

Fijan en Mostert heeft zich gespecialiseerd in het geconditioneerd transporteren van AGF producten binnen Nederland en België. Ze vervoeren zowel deelladingen als compleet ladingen en rijden vice versa tussen telers, veilingen, havens en handelsterreinen.

De failliete transportonderneming vervoert groene producten. Van vaste planten tot laanbomen, van kamerplanten tot bloemen, van boeketten tot kerstproducten. Het zwaartepunt ligt hierbij hoofdzakelijk binnen Nederland.

Hoewel het bedrijf steeds actief is geweest met het binnenlandse vervoer, verzorgt het ook het internationale transport van AGF en bloemen, planten en bomen. De focus van het bedrijf ligt vooral op het distributie vervoer binnen de Benelux tussen telers, havens, handelshuizen, verpakkingsbedrijven, importeurs en exporteurs.