Clicky


AH: prima te praten over loonsverhoging chauffeurs

AH: prima te praten over loonsverhoging chauffeurs
06-06-2014 19:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ZAANDAM - Transportbedrijven mogen Albert Heijn best een kostenstijging rekenen om hun chauffeurs een hoger loon te kunnen bieden. Dat heeft de supermarktketen vrijdagavond laten weten na acties van FNV Bondgenoten. "Wij zijn graag bereid daarover te praten", aldus een woordvoerder van het bedrijf. Albert Heijn spoort de sociale partners aan snel weer om tafel te gaan.

Bij een kostenstijging kan een vervoerder een doorberekening prima met Albert Heijn bespreken. "Het is een beetje flauw, maar dat is ook zo bij een verhoging van de wegenbelasting", aldus de woordvoerder. "Hier gaat het om mensen en dan zijn wij nog zorgvuldiger." FNV-onderhandelaar Egon Groen is tevreden over de uitspraken. "Dit is goed nieuws. De werkgevers hebben nu een lastig verhaal."

Albert Heijn doet volgende week een beroep op de transportsector om nog eens met de chauffeurs te gaan praten, zegt de woordvoerder van de supermarktketen. "We zullen zeggen: kijk nou eens of jullie met een lampje niet een aanleiding zien om weer om tafel te gaan."

Vrachtwagenchauffeurs staakten vrijdag bij AH-distributiecentra in Tilburg, Zwolle, Zaandam en Pijnacker. De actievoerders vroegen Albert Heijn een hoger loon voor de vervoerders af te dwingen. Zij boden het bedrijf een kleine duizend petities aan. Werknemers in de transportsector eisen drie procent loonsverhoging en een einde aan verdringing op de arbeidsmarkt. (Novum)