Clicky


'Geld voor Boskalis zonder berging cruiseschip'

'Geld voor Boskalis zonder berging cruiseschip'
04-06-2014 09:17 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Boskalis ontvangt een flinke som geld voor de berging van het voor de kust van Italië gekapseisde cruiseschip Costa Concordia, hoewel het bedrijf niet zoveel heeft hoeven doen. Dat vertelt het bedrijf in het AD van woensdag.

Aanvankelijk zou de Costa Concordia door Boskalis vervoerd worden naar een sloophaven. Eigenaar Costa Crociere besloot echter zijn cruiseschip toch in de nabijgelegen haven van Genua te laten ontmantelen. Hierdoor hoeft Boskalis het grote transportschip Vanguard niet in te zetten, maar kan het toe met een 'paar gewone sleepboten', aldus woordvoerder Martijn Schuttevaer van Boskalis tegenover de krant.

Contractueel is volgens Schuttevaer echter vastgesteld dat Boskalis sowieso betaald zou krijgen, ook als de Vanguard niet werd ingezet. Om hoeveel het gaat, wilde de woordvoerder niet tegenover het AD zeggen, maar het zou wel gaan om 'een forse betaling'.

De Costa Concordia verging twee jaar geleden nadat het schip bij Giglio op de rotsen was gelopen. Bij het ongeluk kwamen 32 van de ruim vierduizend opvarenden om het leven. (Novum)