Clicky


De Haas Logistiek BV failliet - UPDATE!

De Haas Logistiek BV failliet - UPDATE!
28-05-2014 16:50 | Faillissementen | auteur De Redactie

WESTERVOORT - De Haas Logistiek BV, gevestigd aan de Hamersestraat 14b te Westervoort, is op dinsdag 27 mei door de rechtbank van Zutphen failliet verklaard.

Curator mr. P.M. Gunning was woensdagmiddag niet in de gelegenheid om toelichting te geven op het faillissement.

Bij het bedrijf werken, volgens de Kamer van Koophandel, rond de twaalf werknemers.

Volgens bronnen hebben de chauffeurs vorige week vrijdag al te horen gekregen dat het bedrijf faillissement had aangevraagd.

Vreemd genoeg beweerde directeursvrouw Marieke de Haas afgelopen maandag tegenover de nieuwsredactie van Transport Online van geen faillissementsaanvraag te weten.

Doorstart?

Een chauffeur die vorige week net als zijn collega’s naar huis is gestuurd vertelt: "De directie heeft tegen verschillende chauffeurs gezegd dat als het faillissement een feit is er in afgeslankte vorm wordt doorgestart."

Vreemd genoeg werden wel direct de transportactiviteiten gestaakt, terwijl dat bij een beoogde doorstart vaak niet handig is.

De chauffeur: "De manier waarop dit allemaal verloopt verdient geen schoonheidsprijs. Er is een enorme loonachterstand. Ik denk dat de gemiddelde chauffeur nog 800 euro vakantiegeld, 2800 euro loon en 500 euro nabetaling van een eerder loonvoorschot tegoed heeft. Dan spreek ik toch over 4100 euro."

Belastingschuld

“Ze vertelden ons dat er een belastingschuld van 1,5 ton is. Mijn collega’s en ik zijn er niet best aan toe. Het is nogal wat als je een gezin hebt en een eigen huis met een hypotheek. Wij moeten de eindjes aan elkaar knopen.”

“Het was Jan de Haas sr. die er een puinhoop van maakte met zijn grote verhalen. Jan de Haas jr. zat er als een geslagen hond bij, afgelopen vrijdag tijdens de bijeenkomst", besluit de chauffeur.