Clicky


Jan de Roos Transport BV failliet

Jan de Roos Transport BV failliet
28-05-2014 14:18 | Faillissementen | auteur De Redactie

LEMMER - Op dinsdag 27 mei zijn voor de rechtbank van Noord-Nederland Jan de Roos Transport BV, Jan de Roos Montage BV en Jan de Roos Verhuur Lemmer BV failliet verklaard.

Volgens eigenaar Jan de Roos ligt de voornaamste oorzaak van het faillissement in een vordering van de Belastingdienst. Daarnaast heeft het bedrijf te maken gehad met een aantal klanten die het afgelopen jaar failliet zijn verklaard.

"Er zijn al bijna geen marges wanneer dan een aantal klanten failliet gaan is dat gewoon puur verlies. Daarbij kwam de vordering van de Belastingdienst. We zijn met ze om tafel gegaan maar zij willen geen regeling. Er valt niet met de Belastingdienst te onderhandelen. Er werd gezegd dat we of direct het volledige bedrag dienden te betalen anders zouden zij faillissement aanvragen. Dat hebben wij nu zelf gedaan", aldus Jan de Roos.

Volgens de Roos wordt er op dit moment door het personeel gewoon doorgewerkt en hebben klanten en opdrachtgevers ook hun vertrouwen in de toekomst uitgesproken. Jan de Roos gaat er daarom van uit dat het bedrijf snel een doorstart zal maken. "Ik heb tegen de curator gezegd dat wanneer er geen doorstart komt er dertig man personeel op zijn stoep staat", aldus de Roos.

"Ik heb erg trouw personeel en ook onze klanten hebben hun vertrouwen in ons uitgesproken", besluit de Roos hoopvol.

Curator mr. R. Verdonk was woensdagmiddag nog niet in de gelegenheid om te reageren op het faillissement.

Op 27 februari 2013 gingen al eerder twee bv's van Jan de Roos failliet. De transporttak bleef toen echter overeind staan. Twee jaar eerder startte het bedrijf, in 2011, ook al door, toen nog onder een andere eigenaar. De curator zei toen: "De ondernemer is van plan om weer door te starten. Maar ik wil niet dat er over twee jaar weer hetzelfde gebeurt: een faillissement."

Jan de Roos Transport is actief in verschillende takken van transport. Voor elk soort transport of dat nu lang, breed of hoog is heeft het bedrijf, volgens eigen zeggen, een oplossing.