Clicky


Aanwijzingen speurhonden Panama verder onderzocht

Aanwijzingen speurhonden Panama verder onderzocht
28-05-2014 09:27 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Vier plaatsen rond Boquete die dinsdag tijdens de zoektocht naar de vermiste Nederlandse vrouwen in Panama door speurhonden zijn 'aangewezen' worden woensdag verder onderzocht. Dat stelden woordvoerders van het Panamese openbaar ministerie tijdens een persconferentie.

Waarom de honden juist daar aansloegen is onduidelijk. "Het was productief", aldus een zegsman van het OM. Woensdag wordt gezocht in de bergen rond Boquete en rondom het Pianista Trail, waar de vermiste Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) een wandeling wilden maken. Sinds 2 april zijn zij vermist.

Dinsdag zochten vier groepen met elk vier honden en minimaal tien personen per groep naar de vermiste Nederlanders. Een eerdere zoekactie leverde niets op. Gehoopt wordt dat de Nederlandse speurhonden, die getraind zijn in het zoeken naar specifieke personen, nieuw licht op de zaak kunnen werpen.

Woensdag wordt de zoektocht, die dinsdag van start ging en nog tien dagen duurt, rond 09.00 uur lokale tijd hervat. (Novum)