Clicky


GEFCO Benelux behaalt AEO-certificering

GEFCO Benelux behaalt AEO-certificering
27-05-2014 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

GEFCO Benelux heeft de Authorised Economic Operator (AEO)-status in de categorie “Douane” behaald. Dit betekent dat douanetransacties door de Europese Unie nu officieel als “veilig” worden beschouwd. Voor GEFCO’s klanten betekent de AEO-certificering dat er minder strikte procedures gelden en dat hun zendingen vlotter voorbij de douane komen doordat de goederen en documenten minder streng gecontroleerd worden bij de grensovergang.

Net als bij ISO toont de AEO-status aan dat de gecertificeerde onderneming aan strikte eisen voldoet en dat ze op een georganiseerde en systematische manier te werk gaat. Het certificaat garandeert dat de douane- en fiscale wetgeving wordt nageleefd en dat de betrokken operatoren financieel gezond zijn. Bovendien verzekert het dat er een efficiënt systeem wordt gehanteerd voor de opmaak van handelsdocumenten en, in sommige gevallen, van transportdocumenten die de relevante douanecontroles mogelijk maken.

De AEO-certificering heeft verschillende voordelen voor klanten van GEFCO Benelux. Het waarborgt een kwalitatieve dienstverlening, versoepelt de procedures en zorgt voor een snellere douaneafhandeling, dankzij de minder strenge controles van de fysieke goederen en de documenten. Naast de vereenvoudigde douaneafhandeling zorgt de AEO-status ook voor een voorrangsbehandeling wanneer goederen aan een douanetest worden onderworpen.

GEFCO Benelux behaalde de AEO-certificering voor de volgende vestigingen: Zaandam (wegvervoer), Oosterhout (wegvervoer en autologistiek) en Schiphol Amsterdam (luchtvervoer) in Nederland, en Ghislenghien (autologistiek), Eigenbrakel (wegvervoer), Zaventem (luchtvervoer), Zeebrugge en Antwerpen (zeevervoer) in België.

Hoewel het AEO C-certificaat geldig is voor beide landen, kan het uitsluitend geraadpleegd worden op de officiële website van de Belgische administratie der douane en accijnzen, onder het nummer BEAEOC0000016DRM. Op internationaal vlak spant de Werelddouaneorganisatie zich in om de veiligheid van de supply chain met derde landen buiten de Europese Unie te garanderen. Dit gebeurt door onder andere door alle landen te vragen deze certificering onderling te erkennen.

Foto's

  • J.Roeland
    GEFCO