Clicky


PostNL wil verse producten gaan bezorgen

PostNL wil verse producten gaan bezorgen
21-05-2014 13:42 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - PostNL wil naast brieven en ansichtkaarten ook verse voedingsmiddelen bij klanten afleveren. Een pilot die het postbedrijf sinds twee maanden deed in Venlo wordt donderdag uitgebreid naar de hele provincie Limburg. Online verssupermarkt Vershuys.com levert het eten aan. Dat heeft de postbezorger, die zoekt naar alternatieve inkomstenbronnen, woensdag gemeld.

PostNL wil zich van andere bezorgers onderscheiden door ook 's avonds te bezorgen als klanten dat willen. De boodschappen worden in een door de universiteit van Wageningen ontworpen koelverpakking bij de klant afgeleverd. Bij het afleveren van de bestelling wordt de verpakking van de keer daarvoor weer meegenomen.

Voorafgaand aan de pilot onderzocht wat de knelpunten van online bezorgen van voedsel zijn. Daaruit bleek dat consumenten zelf willen beslissen wanneer hun boodschappen arriveren. Ook vrezen consumenten dat het voedsel niet goed gekoeld wordt en daardoor niet vers wordt afgeleverd, aldus PostNL.

Het postbedrijf zoekt naar nieuwe manieren om de dalende omzetten door een krimpende postmarkt te compenseren. In het eerste kwartaal kromp die markt met 11,5 procent. In de online boodschappenmarkt ziet PostNL een 'enorme potentiële groei'. (Novum)