Clicky


Blom-DSW levert 510 pk sterke DAF XF Euro 6 trekker aan Van Heyningen Transport

Blom-DSW levert 510 pk sterke DAF XF Euro 6 trekker aan Van Heyningen Transport
21-05-2014 10:22 | DAF | auteur Redactie

MAASSLUIS - DAF dealer Blom-DSW heeft onlangs deze DAF XF510 FTP Euro 6 Super Space Cab trekker afgeleverd aan Van Heyningen Transport uit Maassluis. De trekker zal worden ingezet voor Exceptioneel Transport door heel Europa. Er wordt gereden met hoge treingewichten en deze DAF heeft daarvoor een RDW ontheffing voor treingewichten tot 72 ton.

In verband met de hoge treingewichten waar deze trekker mee zal gaan rijden is er gekozen voor het 6x2 FTP trekkerchassis met een 9-tons vooras en een hefbare 4,4-tons voorloopas. Met deze configuratie wordt een G.V.M. 24.900 kg bereikt. Om het eigen gewicht zo laag mogelijk te houden is er gekozen voor Alcoa Durabright velgen.

Paccar MX-13: 510 pk

De nieuwe trekker wordt aangedreven door de sterkste motor van DAF, de Paccar MX-13 met 510 pk. Deze motor is gekoppeld aan een AS-Tronic 12-versnellingsbak. Ook is gekozen voor een ZF intarder voor extra remvermogen om met de hoge treingewichten veilig te kunnen afdalen.

Om alle soorten opleggers aan te kunnen koppelen is de DAF uitgerust met schuifschotel. De XF is tevens voorzien van een zware versnellingsbak PTO om kranen gemonteerd op de oplegger aan te kunnen drijven.

De opbouw

In de cabine zijn onder andere een luxe luchtgeveerde chauffeursstoel, een Xtra comfort onderbed en een koellade te vinden. De auto is verder voorzien van o.a. een Parrot carkit, een kluisje, MiniCool compact standairco en een telefoonoplader. De DAF is tevens uitgerust met een aslastbewakingssysteem, waarmee de chauffeur op het dashboard de actuele aslasten van zowel de trekker als de oplegger kan aflezen.

Om de DAF geheel naar wens van Van Heyningen af te leveren zijn er de volgende zaken opgebouwd: extra flexibele luchtslangen, 12, 24 en 220V contactdoos, NATO stekkerdoos, drie toplampjes, twee zwaailampen en vijf werklampen.

Aluminium cominatie tanks

Ook is de XF voorzien van aan de rechterzijde een aluminium tank van ca 250 liter en links een aluminium combinatie uit een geheel, van een brandstoftank van ca 470 liter, een hydrauliektank van ca 225 liter en een kist van ca 150 liter. Aan beide zijden is er een scharnierbare verlenging geplaatst voor de voorloopas voor een strak en aerodynamisch geheel.