Clicky


Snel Logistic Solutions gaat "vol gas voor groen"

Snel Logistic Solutions gaat
29-04-2014 10:20 | Iveco | auteur De Redactie

WEERT - Deze week heeft transportbedrijf Snel Logistic Solutions een nieuwe IVECO Stralis Hi-Road op LNG (vloeibaar aardgas) in gebruik genomen. Dit is derde IVECO LNG-truck in de vloot van het oorspronkelijk Belgische bedrijf. In januari van dit jaar zette Snel Logistics Solutions al twee nieuwe LNG-trekkers in voor de distributie van SPA-producten vanuit het distributiecentrum in Weert.

Snel Logistic Solutions

Snel Logistic Solutions is opgericht in 1985 door de familie Snel uit Woerden. In 1990 werd Snel Logistic Solutions verzelfstandigd. Er wordt dan een volledig nieuwe transportsite opgericht in Deinze, België. In 1995 breidt Snel Logistic Solutions uit met een nieuwe distributiecentrum in Weert, Nederland.

De inzet van LNG-voertuigen is een gevolg van het duurzaamheidsbeleid dat Snel Logistic Solutions voert. Zo neemt Snel Logistic Solutions naast de inzet LNG-voertuigen ook deel aan verschillende projecten in België en Nederland om de verkeersveiligheid te verbeteren en bandenslijtage te verminderen. De transportonderneming is er daarnaast op gericht om de lokale werkgelegenheid te stimuleren en kostenbesparingen en CO2-reductie te realiseren. Op de zijkant van de IVECO Stralis LNG-trucks staat dan ook de slogan: “Vol gas voor groen.”

IVECO Stralis Hi-Road LNG

De derde IVECO Stralis Hi-Road trekker op vloeibaar aardgas van Snel Logistic Solutions is gelijk aan de twee voertuigen die reeds drie maanden worden ingezet. De goede ervaringen en besparingen in kosten en CO2-emmisie hebben Snel Logistic Solutions ertoe doen besluiten om een derde voertuig op LNG in te zetten. De IVECO’s van Snel Logistic Solutions tanken dagelijks vloeibaar aardgas bij het Rolande LNG-tankstation in Tilburg.

Di IVECO Stralis Hi-Road LNG heeft een gasmotor aan boord met een vermogen van 330pk en een maximum koppel van 1300Nm. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met dubbel H-patroon en splitter. Het geluid dat de IVECO Stralis op LNG produceert is maximaal 72 Db. Hierdoor heeft de truck een PIEK-certificaat en mag deze buiten de venstertijden bewoonde omgevingen betreden.

 

IVECO Schouten

Schouten is officieel dealer van IVECO en Fiat Professional. Schouten biedt een totaalpakket van sales, after-sales, financiering, R&O contracten, vervangend vervoer, specifieke technische oplossingen en camperonderhoud. Daarnaast is IVECO Schouten specialist in vrachtwagens met vloeibaar aardgas als brandstof. Schouten heeft vestigingen in Alblasserdam, Almkerk, Amsterdam, Spijkenisse, Tiel, Tilburg, Utrecht en Veghel.