Clicky


American Airlines schrijft weer zwarte cijfers

American Airlines schrijft weer zwarte cijfers
24-04-2014 16:09 | Algemeen | auteur Redactie

DALLAS - American Airlines heeft in het eerste kwartaal na de fusie met US Airways weer winst geboekt. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij hield eind maart 480 miljoen dollar (350 miljoen euro) over en presteerde daarmee ruim boven de verwachting van analisten. Ook de omzet steeg stevig, zo maakte de fusiemaatschappij donderdag bekend.

American Airlines ging in december vorig jaar samen met branchegenoot US Airways in een poging een faillissement te ontlopen. Eind vierde kwartaal presenteerden beide maatschappijen een gezamenlijk verlies van bijna driehonderd miljoen dollar. Sinds de fusie is American Airlines de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld.



De winst in het eerste kwartaal - doorgaans het zwakste kwartaal voor maatschappijen - is voor zowel het voormalige American als US een record. Analisten hadden gerekend op 350 miljoen dollar winst. De omzet viel met tien miljard dollar een fractie lager uit dan verwacht. Wel lagen de inkomsten 5,6 procent hoger dan vorig jaar. ( Novum/AP)