Clicky


Duo vervolgd voor verdrinking jongetje op IJburg

Duo vervolgd voor verdrinking jongetje op IJburg
24-04-2014 13:29 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een 21-jarige man uit Assendelft en een 44-jarige vrouw uit Amsterdam moeten zich voor de rechter verantwoorden voor de verdrinking van een 5-jarig jongetje op IJburg in Amsterdam. Zij hadden de jongen vorig jaar op 22 juli meegenomen naar een surfstrandje, waarna hij verdronk in het water bij de Bert Haanstrakade.

De twee begeleidden het jongetje en een groep andere kinderen op het strandje. De mannelijke verdachte was een neef van het slachtoffer en de vrouw eigenaar van een buitenschoolse opvang. Zij werden kort na de dramatische gebeurtenis al verhoord door de politie. Waarschijnlijk waren ze de jongen uit het oog verloren. Hun wordt dood door schuld ten laste gelegd.

Duikers van de brandweer hebben het kind uit het water gehaald en gereanimeerd. De jongen werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij kort na aankomst overleed.

De officier van justitie heeft de verdachten en de nabestaanden onlangs van de vervolgingsbeslissing op de hoogte gebracht. Een zittingsdatum is nog niet bekend. (Novum)