Clicky


Aandeelhouder Scania accepteert bod Volkswagen

Aandeelhouder Scania accepteert bod Volkswagen
24-04-2014 11:47 | Scania | auteur Redactie

STOCKHOLM - Volkswagen is een stap dichter bij de volledige overname van vrachtwagenmaker Scania gekomen. De op drie na grootste aandeelhouder van het Zweedse concern, fondsmanager Swedbank Robur, heeft het bod op zijn aandelen geaccepteerd, kondigde het donderdag aan.

Volgens Swedbank is het bod van Volkswagen 'redelijk'. De Duitse autofabrikant bood in februari tweehonderd Zweedse kroon (22 euro) per aandeel Scania, 36 procent meer dan slotkoers vooraf aan het bod. Het totale bod komt neer op omgerekend 6,7 miljard euro.

Volkswagen is zelf al de grootste aandeelhouder met 62,6 procent van het aandelenkapitaal en 89,2 procent van de stemmen. Om de overname door te laten gaan wil VW dat negentig procent van de overige aandelen is aangemeld. Tot nu toe is omgerekend 5,2 procent van het aandelenkapitaal tegen het bod.

De deadline is vrijdag. Nu de 1,87 procent aandelen van Swedbank zijn aangemeld, wordt het voor de tegenstanders moeilijk om voldoende medestanders te vinden. Volkswagen wil Scania intensief laten samenwerken met zijn Zweedse vrachtwagendochter MAN.

Als uiteindelijk minder dan negentig procent van de aandelen wordt aangemeld voor het bod, kan Volkswagen nog wel een poging wagen om de grote hoeveelheid particuliere aandeelhouders te overtuigen. Het Duitse concern wil zijn bod echter niet verhogen. (Novum/AP)
 

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus