Clicky


Ermelose bedrijven werken aan verbetering verkeersveiligheid

Ermelose bedrijven werken aan verbetering verkeersveiligheid
24-04-2014 10:54 | Algemeen | auteur De Redactie

Transportbedrijf St. Van den Brink en voertuigveiligheidsspecialist GrootJebbink zijn een samenwerking aangegaan die moet leiden tot een vermindering van het aantal verkeersslachtoffers als gevolg van ongevallen in de dode hoek. De samenwerking houdt in dat er een nieuw camerasysteem is geïnstalleerd op een vrachtwagen van het transportbedrijf, dat de bestuurder een bovenaanzicht geeft van zijn voertuig en de omgeving.

Het systeem werkt met vier camera’s die aan alle kanten van de vrachtwagen gemonteerd zijn. De beelden die de afzonderlijke camera’s registreren worden verwerkt tot één beeld op een monitor in de cabine van de bestuurder. Hierdoor zijn er geen gebieden meer rondom het voertuig die onzichtbaar zijn voor de chauffeur.  

Veiligheid

Chauffeurscoördinator Robert van den Brink heeft met het systeem gereden en is enthousiast: "Het is onderweg vaak lastig om overal ogen en oren te hebben. Met dit nieuwe systeem kun je goed zien waar andere weggebruikers, zoals fietsers, zich bevinden. Het draagt zeker bij aan de veiligheid". Ook Eric Groot Jebbink, specialist op het gebied van voertuigveiligheid, ziet voordelen: "Het is een hulpmiddel voor de chauffeur, maar ik denk dat dit systeem ervoor kan zorgen dat het veiliger wordt op de weg".  

GrootJebbink is een innovatieve technische handelsonderneming die al bijna 20 jaar aan de weg timmert op het gebied van mobiele veiligheid voor bedrijfsvoertuigen. De missie van GrootJebbink is het verbeteren van de veiligheid op de weg en op het bedrijventerrein. Dit komt ten uitvoer door het leveren van hoogwaardige kwaliteitsproducten en systeemoplossingen.