Clicky


Politie krijgt 25 tips over vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon

Politie krijgt 25 tips over vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon
23-04-2014 19:18 | Buitenland | auteur De Redactie

De politie heeft zo'n 25 tips ontvangen over de twee vermiste Nederlandse toeristes in Panama. Dat meldt een woordvoerder woensdag. Dinsdagavond werd in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. Dat item wordt nu woensdagavond uitgezonden via de, uit de Wereldomroep voorgekomen wereldzender BVN. Daardoor krijgt de politie waarschijnlijk nog meer tips binnen.

Met een aantal tipgevers is de politie al in gesprek. "Dat zijn vooral mensen die het tweetal hebben gezien tijdens bijvoorbeeld hun vakantie. Dat betekent niet per se dat we ze daardoor vinden", zegt de woordvoerder. "Maar die contacten zijn belangrijk voor het maken van onze tijdslijn."

Ook hebben mensen met onderzoekssuggesties gebeld. "Daar zitten ook bellers bij die 'iets van boven' hebben doorgekregen", meldt de zegsman. Aan het eind van de week gaat een Utrechtse politieman naar Panama toe om te kijken of de politie daar nog ondersteuning kan bieden.

De politie riep tijdens de uitzending mogelijke getuigen nogmaals op zich te melden. Het onderzoeksteam wil iedereen die sinds half maart in Bocas del Toro en Boquete is geweest spreken.

Ook bleek dat Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) naar het plaatsje Boquete waren afgereisd om vrijwilligerswerk te doen. Op de dag van hun verdwijning, 1 april, liepen ze een deel van een wandeltocht maar kwamen later terug omdat ze vermoeid waren.

Aan een pensionhouder vroegen ze vervolgens hoe ze het beste terug konden naar hun gastouders. De man, de laatste die hen gezien heeft, adviseerde de vrouwen dat ze beter een taxi dan een bus konden nemen. Wat er daarna is gebeurd, is nog onduidelijk. (Novum)