Clicky


Bonden stellen Tetra Pak ultimatum

Bonden stellen Tetra Pak ultimatum
23-04-2014 16:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

MOERDIJK - Vakbonden CNV Vakmensen en FNV Kiem geven verpakkingsbedrijf Tetra Pak tot vrijdag de tijd om met een beter sociaal plan te komen voor de werknemers van zijn fabriek in Moerdijk. Doet het Zweedse concern dat niet, dan wordt begin volgende week gestaakt. Dat melden FNV en CNV woensdag in een verklaring.

De bonden hebben naar eigen zeggen een fikse eisenlijst opgesteld voor de 225 werknemers van de Brabantse fabriek, die nog dit jaar sluit. Zo willen ze dat het personeel een betere ontslagvergoeding krijgt. Vooral oudere werknemers moeten flink worden gecompenseerd, omdat zij 'op de huidige arbeidsmarkt weinig perspectief hebben'.

Daarnaast willen de bonden onder meer een budget van vierduizend euro per werknemer, dat kan worden aangesproken tijdens de zoektocht naar nieuw werk. De werknemers hebben daar volgens CNV-onderhandelaar Arjan Huizinga recht op, omdat het Zweedse Tetra Pak een winstgevend bedrijf is.

"Het gaat hier om een goed renderende onderneming, die vooral de focus heeft op het maken van nóg meer winst", aldus Huizinga. Om het lot van de werknemers bekommeren de Zweden zich echter niet, meent de bestuurder. "De mensen voelen zich afgedankt, na jaren trouwe dienst", stelt hij. (Novum)