Clicky


30 semi-diepladers voor Gering Internationale Meubeltransporten

30 semi-diepladers voor Gering Internationale Meubeltransporten
23-04-2014 14:21 | Trailers | auteur De Redactie

OMMEN - Op dit moment is Pacton bezig met het leveren van een serie van 30 semi-diepladers aan de firma Gering Internationale Meubeltransporten uit Landgraaf. De opleggers zijn voorzien van een plywood opbouw.

De serie bestaat uit 3 verschillende uitvoeringen; twee enkel-assige opleggers met een lengte van 13,6m, vijf twee-assige opleggers met een lengte van 12,6m en 23 enkel-assige opleggers met een lengte van 12,6m. De kortere versies worden met name in de stad gebruikt.

Deze order is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Loven Trucks in Hoensbroek.

De opleggers zijn uitgevoerd als semi-diepladers, in combinatie met de lage 215/75 R17,5 banden van Goodyear ontstaat zo een inwendige hoogte van 3.100 mm. Zo is er voldoende ruimte voor hoge lading of om de opleggers uit te rusten met een dubbele laadvloer.

De plywood opbouw is aan de binnenzijde betimmerd. Deze betimmering heeft een aantal verschillende functies. Zo kan er lading mee worden vastgezet, het zorgt voor een goede geleiding tijdens het laden en het dient als ondersteuning wanneer er gebruik wordt gemaakt van een dubbele laadvloer.

Alle uitvoeringen zijn uitgerust met 9-tons BPW assen met trommelremmen. In combinatie met de koppelingsdruk van 12 ton hebben de enkel-assers een GVW van 20 ton en de twee-assers van 28 ton. Ruim voldoende voor het transport waarvoor de opleggers worden ingezet.

Internationale Meubeltransporten Gering heeft zich volledig gespecialiseerd in de distributie van zitmeubelen, eetkamermeubelen, slaapkamermeubelen en matrassen. Vanuit hun vestiging in Landgraaf verzorgen zij het vervoer van de fabrikant naar de detailhandel, in diverse Europese landen.