Clicky


Piraten stelen miljoenen liters diesel uit olietanker bij Maleisië

Piraten stelen miljoenen liters diesel uit olietanker bij Maleisië
23-04-2014 09:13 | Piraterij | auteur De Redactie

KUALA LUMPUR - Piraten hebben dinsdag een Japanse olietanker geënterd in de Straat van Malakka en miljoenen liters diesel gestolen. Dat heeft de kustwacht van Maleisië woensdag bekendgemaakt.

De tanker was onderweg van Singapore naar Myanmar toen de piraten, gewapend met pistolen en machetes, aan boord kwamen. Niet lang na de entering verscheen een andere tanker en werd in enkele uren tijd drie van de vijf miljoen liter diesel aan boord overgeheveld.

De meeste bemanningsleden werden tijdens de diefstal gekneveld en opgesloten. Drie Indonesische opvarenden worden echter vermist, evenals al hun bezittingen en hun paspoorten. In eerste instantie ging de kustwacht ervan uit dat ze gegijzeld waren. Het onderzoek richt zich nu echter op de mogelijkheid dat de drie - de kapitein, de hoofdwerktuigkundige en een ander bemanningslid - betrokken waren bij de diefstal. "We voeren een grondig onderzoek uit", zei Abdul Rahim van de kustwacht. "We hebben kidnapping uitgesloten, omdat er geen losgeld is geëist." (Novum/AP)