Clicky


Frauderende postbodes gearresteerd

Frauderende postbodes gearresteerd
23-04-2014 00:02 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - Zes postbodes zijn dinsdag gearresteerd op verdenking van fraude met belastinggeld. Ze zouden in het geheim brieven van de Belastingdienst hebben onderschept. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. Volgens de fiscale opsporingsdienst FIOD is met de fraude 350 duizend euro gemoeid.

De verdachten zouden in 2012 en 2013 tientallen brieven, waarin de fiscus bankrekeningnummers opvraagt van mensen die recht hebben op een teruggave, hebben geopend. Ze stuurden hun eigen rekeningnummers terug en namen vervolgens het geld op.

De zes postbodes werkten in Den Haag, Wassenaar, Voorhout en Bussum. Een zevende verdachte, die eveneens werd opgepakt, speelde waarschijnlijk een rol bij het regelen van bankrekeningen en pinpassen. Bij doorzoekingen in hun woningen in Den Haag, Bussum en Schiedam werd beslag gelegd op enkele duizenden euro's in contanten, een BMW, sieraden en administratie.

Justitie sluit niet uit dat er meer mensen geld van de bankrekeningen haalden. Het programma Opsporing Verzocht laat dinsdagavond camerabeelden zien die zijn gemaakt bij geldautomaten. (Novum)