Clicky


Havenbedrijf positief over wetsvoorstel Vennootschapsbelasting

Havenbedrijf positief over wetsvoorstel Vennootschapsbelasting
22-04-2014 13:08 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Het Havenbedrijf Rotterdam is positief over het wetsvoorstel voor de modernisering van de vennootschapsplicht voor overheidsondernemingen. Daarin blijven Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, Zeeland Seaports, Groningen Seaports en Havenschap Moerdijk vrijgesteld van vennootschapsbelasting.

“Het Havenbedrijf is voorstander van een vrij verkeer van goederen en diensten op een gelijk speelveld. Dat is de hoeksteen van een sterke Europese economie. In de ons omringende landen betalen havenbedrijven niet of nauwelijks vennootschapsbelasting”, aldus president-directeur Allard Castelein.

Ook in het Europees parlement zijn vragen gesteld over de positie van zeehavens als het gaat om gelijk speelveld. De Europese Commissie heeft laten weten dat ze enkele gevallen nader gaat onderzoeken of er sprake is van staatsteun. De betrokken lidstaten zullen hierover worden benaderd. In afwachting van deze en andere Europese ontwikkelingen blijft voor het Havenbedrijf de geldende belastingvrijstelling voor overheidsondernemingen van toepassing.

Voor het Havenbedrijf Rotterdam zou vennootschapsbelastingplicht een extra lastenverzwaring van ongeveer € 50 miljoen per jaar