Clicky


Onderzeeër blijft zoeken naar resten MH370

Onderzeeër blijft zoeken naar resten MH370
22-04-2014 11:55 | Algemeen | auteur De Redactie

SYDNEY - De zoektocht naar vlucht MH370 vanuit de lucht is dinsdag vanwege slecht weer een dag stilgelegd. Het speuren op de zeebodem gaat echter onverdroten door en is de tweede week ingegaan. Nog altijd is het verdwenen toestel van Malaysia Airlines spoorloos.

Het was de bedoeling dat tien vliegtuigen dinsdag een gebied van 49,5 duizend vierkante kilometer af zouden zoeken, maar dat kon door een tropische cycloon, die zich ten noorden van het zoekgebied ontwikkelt, niet doorgaan. "Vastgesteld is dat de huidige weersomstandigheden leiden tot zeer ruwe wateren en slecht zicht, en dat een zoektocht vanuit de lucht daardoor zinloos en mogelijk gevaarlijk wordt," aldus het coördinatiecentrum van de zoektocht in een verklaring.

Intussen zijn op zee tien schepen op zoek naar brokstukken, een autonoom opererende onderzeeër scant de bodem. Van de 310 vierkante kilometer die door de Bluefin 21 onderzocht zou worden is meer dan tachtig procent in kaart gebracht. Er is niets interessants ontdekt. Waarschijnlijk wordt het onderzoek deze week afgerond.

Vlucht MH370 verdween op 8 maart. Er waren 239 mensen aan boord. (Novum/AP)