Clicky


Mogelijk ook avondspits zonder treininfo op perron

Mogelijk ook avondspits zonder treininfo op perron
22-04-2014 16:57 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De storing waardoor op de helft van de treinstations geen actuele vertrekinformatie op de perrons is te zien duurt mogelijk voort tot in de avondspits. De storing heeft te maken met de aansturing van de informatieborden, maar hoelang het herstel nog op zich laat wachten kan een woordvoerder van de NS nog niet zeggen.

Door de storing staan de borden die de vertrektijden en eventuele vertragingen weergeven op zwart. Ongeveer de helft van de stations, waaronder de grote stations in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Breda, kampt met het probleem.

De gevolgen voor reizigers lijken mee te vallen. Bij reizigersorganisaties komen wienig klachten binnen, zo laat de Maatschappij voor Beter OV weten.

Veel mensen maken gebruik van apps of internet op hun telefoon om vertrekinformatie op te vragen. Daarnaast zijn er nog de gele vertrekstaten op stations en zet NS extra middelen in. Zo is op videoschermen op grote stations vertrekinformatie te zien en worden tijden daar omgeroepen. (Novum)