Clicky


Paasdrukte op de weg zonder bijzonderheden

Paasdrukte op de weg zonder bijzonderheden
21-04-2014 16:54 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De paasdrukte maandagmiddag op de Nederlandse snelwegen verloopt zonder bijzonderheden. Dat meldt een woordvoerder van de ANWB. Rond 16.30 uur stond er 45 kilometer file. "Voor een zondag zou dat veel zijn, maar voor een tweede paasdag is het eigenlijk een standaard beeld."

Files zijn er onder meer op de A1 en de A2, maar ook in het midden van het land is het druk. "We zien ook dat Zeeland nu leegloopt en dat de wegen rondom attractieparken en evenementen als Sail in Kampen volstromen", zegt de woordvoerder.

Het verkeer dat zich op de weg bevindt, is volgens hem een mix van dagjesmensen en mensen die een weekendje weg zijn geweest. De zegsman verwacht dat de ergste drukte in ieder geval tot 18.00 uur aanhoudt.

"Mochten zich alsnog bijzonderheden voordoen dan zou het tot 19.00 uur kunnen duren. Op dagen als deze is het altijd even afwachten wat de mensen doen. Als het mooi weer is, blijven ze wat langer hangen, maar dat is het niet, dus de files zouden snel moeten oplossen." (Novum)