Clicky


Vermiste visser niet overboord geslagen maar zit in België

Vermiste visser niet overboord geslagen maar zit in België
20-04-2014 17:20 | Binnenland | auteur De Redactie

HARLINGEN - De samenwerkende hulpdiensten zoeken niet langer op de Waddenzee naar de visser die zaterdag 19 april als vermist werd opgegeven, meldt de politie. Zaterdag is lange tijd gezocht naar een 35-jarige man zonder vast woonadres.

Hij bevond zich aan boord van een vissersboot en werd daar vermist. Omdat werd aangenomen dat hij overboord zou zijn geraakt is een grote zoekactie op touw gezet. Zondag kwam in de loop van de ochtend informatie bij de politie binnen dat de man niet overboord was geraakt, maar dat hij zich aan boord zou hebben verscholen, en na aankomst in de haven van boord was gegaan. Daarna zou hij richting België zijn vertrokken.

De politie heeft deze informatie onderzocht. Daaruit is vast komen te staan dat de betreffende man in de loop van zaterdag in de richting van België is vertrokken. De politie heeft nog geen contact met hem kunnen krijgen en weet niet waar hij momenteel verblijft. Echter, de informatie die is binnengekomen, wordt zo betrouwbaar geacht dat de man niet langer als vermist op de Waddenzee wordt beschouwd.

Er zal een nader onderzoek worden gedaan waaruit duidelijk moet worden wat er precies is gebeurd, en waarom. Daarbij zal een verhoor van de man een belangrijke rol gaan spelen.