Clicky


Heidebrand in Nationaal Park De Hoge Veluwe

Heidebrand in Nationaal Park De Hoge Veluwe
20-04-2014 11:07 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - In Nationaal Park De Hoge Veluwe woedt zondagochtend een heidebrand. Dat meldt de veiligheidsregio op Twitter. Om 10.45 uur is al een gebied van ruim tien hectare verwoest. De brandweer is met twee pelotons, zo'n zestien wagens en 130 brandweerlieden, uitgerukt om de brand te bestrijden.

Daarnaast wordt veel materieel ingezet om water het gebied binnen te krijgen. "Het terrein waar het vuur woedt, bestaat uit vennetjes en veengrond en is daardoor lastig te betreden", legt een woordvoerder van de veiligheidsregio uit.

Hij vertelt dat de brandweer er momenteel alles aan doet om de brand bij de bosrand te stoppen. "We zetten alles in op een zogenoemde stoplijn. Als dat lukt, blijft de schade beperkt tot ruim tien hectare en anders hebben we een veel groter probleem."

De hoofdingang van het Nationaal Park is afgesloten. Bezoekers kunnen het natuurgebied niet betreden en wordt geadviseerd om thuis te blijven. Het vuur brandt in de omgeving van Hoenderloo. Om 08.43 uur kwam de eerste melding binnen. De rook is op de snelweg A1 te zien en te ruiken. (Novum)