Clicky


Bavaria-man Antoon Swinkels (79) overleden

Bavaria-man Antoon Swinkels (79) overleden
19-04-2014 18:09 | Algemeen | auteur De Redactie

LIESHOUT - Antoon Swinkels, voormalig directielid van Bavaria, is donderdag overleden. Dat meldt de familie van bierbrouwers zaterdag in een overlijdensadvertentie. Swinkels, die 79 jaar werd, was in 2008 een van de twee auteurs van de geschiedenis van het Brabantse bedrijf, na Heineken de grootste bierbrouwer van Nederland.

Swinkels was als bestuurder en commissaris 28 jaar aan de brouwerij verbonden. Hij behoorde tot de zesde generatie Swinkels die er de scepter zwaaide.

De familie Swinkels speelt sinds 1764 een rol in het bedrijf. Nog steeds is de leiding van het bedrijf stevig in handen van leden van de familie. De naam Bavaria, verwijzend naar de Beierse oorsprong van het bier dat werd gebrouwen, wordt sinds 1924 gebruikt.

Een van de opvallendste conclusies van het onderzoek dat Swinkels en medeauteur Peter Zwaal naar de bedrijfsgeschiedenis deden was dat het jaartal 1719, dat op de flesjes van de brouwerij prijkt, niet klopte. Ze wisten aan te tonen dat de oorsprong teruggaat tot 1680. (Novum)

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos