Clicky


Zeeman neemt menselijke resten mee naar huis

Zeeman neemt menselijke resten mee naar huis
18-04-2014 18:36 | Binnenland | auteur Marcel van der Voort

VLISSINGEN - Een Vlissingse zeeman heeft menselijke resten mee naar huis gekomen. De gemeente Vlissingen is daar vrijdag achter gekomen en heeft de delen van het lijk meteen in beslag genomen.

Een medewerker heeft inderdaad de mogelijke menselijke resten die zijn gevonden op de Oranjedijk, van de man overgenomen, blijkt uit een reactie van de gemeente Vlissingen.

De man woont vlakbij de Westerschelde en vond ze bij resten van landingsvaartuigen uit de Tweede Wereldoorlog. In overleg met de Gravendienst van het Ministerie van Defensie, wil de gemeente er snel voor zorgen dat de stoffelijke resten op de juiste plek terechtkomen.

Vondst

Als gevolg van zandafslag en het extreem lage water bij de Oranjedijk in Vlissingen, zijn resten van landingsvaartuigen boven water gekomen.

Vervolgstappen

Volgende week bekijkt de gemeente de situatie ter plekke zorgvuldig en neemt op basis daarvan vervolgstappen. Tot die tijd houden buitengewoon opsporingsambtenaren bij eb als de resten mogelijk opnieuw zichtbaar zijn, een oogje in het zeil.