Clicky


Ruim 130 kilo coke gevonden in Rotterdamse haven

Ruim 130 kilo coke gevonden in Rotterdamse haven
18-04-2014 18:11 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Tijdens douanecontroles in de Rotterdamse haven zijn donderdag 17 april in twee containers verdovende middelen aangetroffen.

In een container met metaalschroot uit Bolivia was ruim 60 kilo cocaïne verborgen in het metaal. De container was voor doorvoer op een ander schip naar Portugal in Rotterdam gelost.

In een container met noten uit Nicaragua, die onder andere in Panama is overgeladen op een schip naar Rotterdam, zijn drie zakken gevuld met pakketten cocaïne gevonden. De zakken bevatten in totaal ruim 70 kilo cocaïne.

Ook deze container was bestemd voor doorvoer, in dit geval naar Engeland. Gelet op de manier waarop de drugs waren verpakt was het vermoedelijk de bedoeling dat de zakken uit de container zouden worden gehaald voordat de lading naar de uiteindelijke bestemming ging. Dat wordt ook wel de ‘rip-off methode' genoemd.

De cocaïne, ter waarde van ongeveer 4,5 miljoen euro, is in beslag genomen en inmiddels vernietigd. Het HARC team, een samenwerkingsverband tussen Zeehavenpolitie, Douane en FIOD, stelt een onderzoek in, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.